Aktivisti za pravice živali se radi izkažejo za radikalne aktiviste. Po zasedbi ene izmed ljubljanskih kmetij slovenskih veganskih aktivistov je po socialnih omrežjih zaokrožil posnetek, kako je radikalni aktivist za pravice živali sredi dneva ukradel kužka brezdomcu v Parizu.

Moški, oblečen v zgornji del trenirke in z belo kapo, je brez vprašanja na silo ukradel majhnega kužka enemu izmed brezdomcev v Parizu. Kužek je prestrašeno cvilil, brezdomec pa jokal od žalosti, ker so mu vzeli nekaj kar ima rad. Ubogega brezdomca sta moški in ženska podrla na tla, medtem ko sta lovila kužka. Ko ga je želel dobiti nazaj sta ga agresivno vlekla stran. Aktivist je bil član francoske skupine Cause Animale Nord.

Po francoskem spletu je hitro zaokrožila peticija, ki je zahtevala, da kužka dobi nazaj nemočni brezdomec. V nekaj dneh se je zbralo 240 tisoč podpisov podpore nemočnemu brezdomcu. Zato mu je tudi predsednik društva omenjenega društva Antony Blanchard vrnil kužka in se opravičil dejanje svojega člana.

Avtor Luka Perš, video in več si lahko ogledate tukaj.