Priljubljena kolesarska povezava Štrekna bus, poznana na Koroškem, je po poročanju Novega tednika sedaj povezana tudi z Velenjem. Za turiste, ki bodo prišli v to mestno občino s kolesom so pripravili tudi posebna vodenja na tamkajšnjem zavodu za turizem.

V Velenju so opazili, da tja veliko ljudi prihaja prav zaradi možnosti kolesarjenja so se odločili, da še nekoliko izpopolnijo kolesarski turizem v svojem mestu in dodajo postajo tako imenovanega štrekna busa.  Sodelavka Zavoda za turizem Šaleške doline Adna Lainšček je pojasnila, da gre za 30 sedežni avtobus s prikolico, ki lahko pelje 20 koles. Vozi pa ta avtobus med Velenjem, Gornjim Doličem, Mislinjo, Slovenj Gradcem, Otiškim vrhom, Dravogradom ter kopalnim jezerom Labot na avstrijski strani.

Dvakrat dnevno vsak dan vozi Štrekna v juliju in avgustu, v septembru ob vikendih in ob slovenskih ter avstrijskih praznikih. Poprej omenjeni zavod za turizem kolesarje, ki obiščejo Velenje ob sobotah dopoldne popelje na promocijsko kolesarsko vodenje. Mestno središče ter možnosti preživljanja prostega časa na Velenjski plaži jim predstavi turistični vodnik. Svojo pot lahko nato kolesarji nadaljujejo do Topolšice ter tamkajšnjih term, poroča Novi tednik.

 

Vir: nt-rc.si