Za nov dom na Okrešlju izbran idejni projekt

Foto: PD Celje - Matica

Na Facebook profilu Planinskega društva Celje – Matica so objavljene prve slike idejnega projekta obnove oziroma izgradnje nove koče na Okrešlju. Nov planinski dom, ki bo po slikah sodeč zgrajen iz kombinacije kamna in lesa bodo v planinskem domu postavili na mestu nekdanjega Frischaufovega doma, ki ga je v lanskem letu ogenj uničil v celoti.

Po poročanju Novega tednika so člani Planinskega društva Celje – Matica na nedavnem izrednem zboru potrdili projekt arhitekturnega biroja Kultivator in projekt pod katerega se je podpisal Rok Bordona. Omenjeni biro je pripravil med drugim tudi idejno zasnovo novega doma na Korošici, ki ga je prav tako uničil požar.

Novi tednih še poroča, da si bodo v društvu prizadevali, da bodo v letošnjem letu kočo zaprli in namestili streho, v naslednjem letu pa jo dokončali. Vrednost naložbe novega doma ocenjujejo na 800 do 900 tisoč evrov. Denar naj bi v društvu zagotovili iz zavarovalnine, Planinske zveze Slovenije, nekaj pa jim bi ga naj namenila tudi država. V društvu so ponosni tudi na to, da je v lanskem letu vsak izmed članov prispeval po en evro, kar bodo storili tudi letos.

 

Vir: Novi tednik, avtor T.C.