Zakaj leva tvitosfera z dejstvi ne negira navedbe Igorja Pirkoviča v oddajah Utrip, ampak samo z žalitvami? Jih ta premočno postavi pred dejstva?

Foto: Zajem zaslona (RTV Slovenija)

Nekateri novinarji skozi svoje dolgoletno delo dobijo tudi zelo “debelo kožo” za opazke in žalitve, ki so jim pogosto priča. V Sloveniji gre predvsem za novinarje, ki so bolj naklonjeni resnici in desnici, saj so le ti pogosto tarča tudi lastnih sodelavcev. Eden takšnih je zagotovo tudi novinar RTV Slovenija Igor Pirkovič, a bi kljub temu bilo dobro, da bi njegove oddaje kdo negiral z dejstvi ne pa samo z žalitvami. Če jih seveda premorejo?

Novinar RTV Slovenija Igor Pirkovič se je verjetno že navadil, da njegove oddaje Utrip predvsem pri pripadnikih leve politične opcije in njihovih somišljenikov naletijo na negodovanje, saj “navrže” dejstva, ki jih žal ne želijo slišati. Kljub vsemu bi bilo dobro, da svoj odziv po toliko oddajah prično utemeljevati z dejstvi in ne žalitvami kot to počno sedaj ter so do sedaj.

Vsaka oddaja Utrip, ki jo pripravi Pirkovič namreč pri levi tvitosferi povzroči nejevoljo in nerganje. Pri tem pa ne gre za negiranje navedb v oddaji, ampak zgolj žaljenje in diskreditacijo novinarja, ker je povedal nekaj takšnega, kar po njihovem ne bi smel. Tudi tokratna oddaja ni bila nobena izjema. Da bo v oddaji povedano nekaj, kar večini v Sloveniji ni povšeči oziroma si nekateri želijo zamolčati je kazalo že dejstvo, da napovedi oddaje Utrip niso dodali v osrednji Dnevnik RTV Slovenija.

Po oddaji se je zgodila že velikokrat videna zgodba, ko leva tvitosfera “napade” avtorja oddaje, ker je ta povedal nekaj kar njim ni povšeči.

Znana pripadnica leve politične opcije Brigita Skela Savič je namreč namesto dejstev s katerimi bi negirala navedbe Pirkoviča v oddaji zapisala: “Neprebavljiv Utrip. Kdaj boste preboleli sporočilo volivcev?”. 

Peter Marinšek pa je ob tej oddaji in odzivu podpornikov levice v Slovenije zapisal: “Hecno, kako pri Utripu Igorja Pirkoviča nikoli nobenih dokazov, da ni res kar govori, vse druga jim ne štima. Klasika.”

Vir: Twitter