Zbirni center Tuncovec pridobil kotiček za oddajo še delujočih aparatov

Foto: Občina Šmarje pri Jelšah

Po podatkih Občine Rogaška Slatina raziskave kažejo, da se med zbranimi e-odpadki nahaja 2% še delujočih aparatov in dobro je, da jih zajamemo, saj jim tako lahko podaljšamo njihovo življenjsko dobo. Družba ZEOS, d.o.o. v ta namen po Sloveniji postavlja kotičke za ponovno uporabo. Enega so včeraj skupaj z OKP Javno podjetje za komunalne storitve Rogaška Slatina, d.o.o. predali v uporabo na Zbirnem centru Tuncovec, kjer so obenem napovedali tudi 14-dnevno akcijo zbiranja še delujočih aparatov. Vse zbrane aparate v kotičku in v akciji bodo pregledovali v procesu ponovne uporabe in jih predajali nazaj v CPU Rogaška Slatina kjer bodo našli nove lastnike.

Akcija zbiranja še delujočih aparatov
V zbiralni akciji še delujočih aparatov, ki bo potekala med 11. in 22. aprilom 2022 na vseh lokalnih zbirnih centrih (ZC Tuncovec, ZC Bistrica ob Sotli, ZC Kozje, ZC Šmarje pri Jelšah, ZC Pristava pri Mestinju) želijo organizatorji seznaniti občane in občanke o možnosti oddaje še delujočih apratov v stalni kotiček za ponovno uporabo, ki je postavljen na ZC Tuncovec in zbrati čim več še delujočih aparatov. Prvih 100, ki bodo na eno izmed lokacij v času njihovega uradnega delavnika prinesli vsaj en še delujoči aparat, bo nagrajenih.

Kaj se zbira v kotičku in v zbiralni akciji
Zbira se še delujoče aparate, ki so primerni za ponovno uporabo: bela tehnika – pralni stroji, hladilniki, pečice, mali gospodinjski aparati, zabavna elektronika – radio, zvočniki, LCD televizija in monitorji, svetila, računalniška oprema ter orodje za dom in vrt; skratka vse naprave, ki delujejo na elektriko ali baterije. Vse zbrane aparate tako v akciji kot tudi kasneje v stalnem kotičku bodo pregledali v procesu ponovne uporabe in jih predali nazaj v CPU Rogaška Slatina, kjer bo aparat našel novega lastnika.

Vabljeni vsi občanke in občani, da v naslednjih dveh tednih sodelujete v akciji zbiranja aparatov, kasneje pa ob priliki, da boste imeli na voljo aparat, ki še deluje, obiščete Zbirni center Tuncovec in ga oddate v rumeni kotiček ter poskrbite, da bo dobil novega lastnika.