Župan Mestne občine Celje sprejel veleposlanika Španije v Sloveniji

Foto: MOC

Župan Bojan Šrot je v sredo sprejel veleposlanika Španije v Sloveniji Nj. Eks. Juana Arísteguia Labordea.  Veleposlanik je s svojim delom v Sloveniji začel aprila lani in je bil danes prvič na vljudnostnem obisku v Celju in na Mestni občini Celje. Kot je dejal, ga je naše mesto navdušilo s svojo bogato zgodovino, turističnimi znamenitostmi in inovativnimi podjetji. Po njegovih besedah Celje ni samo ekonomsko močno, temveč je izjemno v vseh pogledih.

Foto: MOC

 Španski veleposlanik je z velikim zanimanjem prisluhnil županu, ki mu je predstavil Mestno občino Celje, najpomembnejše projekte in načrte za prihodnost. Zanimala so ga vsa področja našega življenja in dela, od športa do industrije, prometnih izzivov, trajnostnega razvoja in dragocenih arheoloških najdb. Še posebej je bil navdušen nad podatkom, da Mestna občina Celje že več let načrtno odkupuje gozdove, da imamo zelo veliko zelenih površin in da v Mestnem gozdu raste Pečovniška duglazija, ki je najvišje izmerjeno drevo v Sloveniji. Kot je dejal, si ga bo naslednjič, ko bo znova prišel v Celje, z veseljem ogledal. Veleposlanik je med drugim izrazil veliko zanimanje tudi za Mednarodni sejem obrti in podjetnosti, ki si ga bo ogledal, če mu bodo službene  obveznosti sredi   septembra to dopuščale.

Na sprejemu, ki sta se ga udeležila tudi podžupanja Breda Arnšek in podžupan Vladimir Ljubek, se je veleposlanik vpisal v knjigo gostov, župan pa mu je izročil protokolarno darilo Monografija Celja.

Vir: MOC