Če je za Luko Mesca nepredstavljivo, da gradbinci ne želijo delati zastonj, nesprejemljivo, da trgovci ne želijo deliti blaga zastonj, je morda nepredstavljivo, da se še vedno ni odrekel svoji plači

Res žalostno je, da v Sloveniji o protipoplavni obnovi države odločajo ljudje, ki na svoji karierni poti niso niti evra zaslužili na prostem trgu. Tako danes ukrepe za sanacijo sprejemajo politiki, ki jim je nepredstavljivo kako deluje tržno gospodarstvo in kaj vse mora gospodarstvo narediti, da lahko da državi vse kar od njega zahteva. V to kategorijo se uvršča tudi Luka Mesec, ki s svojos tranko Levica vidi rešitev za sanacijo o vseh mogočih obdavčitvih že tako obdavčenega gospodarstva in dela ter nekakšni solidarnosti nekaterih preživetih sistemov.

Tako je Mesec napovedal, da vlada v kateri sedi ne bo spraševala ampak bo samo izvajala ukrepe. Danes vidi rešitev v dobičkih bank in ker te naj ne bi želele odpisati kreditov, poplavljenim ljudem, bodo sami kar odbavčili finančni sektor. Gre za avtoritaren pristop pri katerem Mesec napoveduje, da bo vlada prišla do denarja, pri tem pa ne bo izbirala sredstev.

Takšno politiko in retoriko je z zanimivimi besedami opisal Boris Tomašič. “Nesprejemljivo je, da gradbinci ne želijo delati zastonj, nesprejemljivo je, da trgovci ne želijo deliti blaga zastonj…… ….nesprejemljivo je, da se Luka Mesec še ni odrekel svoji plači,” je zapisal Boris Tomašič. S tem je tako Mescu kot mnogim pojasnil, da dobički bank ne rastejo na drevesih ampak se ustvarjajo skozi gospodarstvo na takšen ali drugačen način. In ta politika Luke Mesca zopet pomeni bremenitev slovenskega gospodarstva ali pa njegovo zatiranje.

Vir: Twitter